Tolminska korita kot ena od najlepših vstopnih točk v Triglavski narodni park

Tolminska korita kot ena od najlepših vstopnih točk v Triglavski narodni park

Če v tem hipu nimate nobene dobre ideje za družinski izlet, so na primer Tolminska korita lahko odlična izbira. So najnižja in najverjetneje tudi najlepša vstopna točka v Triglavski narodni park. Krožna pot vas bo vodila skozi divja korita Tolminke in Zadlaščice. Ti dve reki se med seboj zlijeta v edino sotočje v koritih na ozemlju naše dežele.

Nekateri pravijo, da so Tolminska korita tako zelo lepa in privlačna, da so ob pogledu nanja ostali povsem brez besed. Sicer pa je to skupno ime za korita prej omenjenih rek. To je ena od največjih znamenitosti, ki se nahaja na Tolminskem.

Kakšne so poti na območju Tolminskih korit

Kljub temu da poti na območju Tolminskih korit niso tako dolge, so pa strme. Na določenih mestih so zelo izpostavljene pa tudi nadvse zahtevne. Posledično niso ustrezne za mlajše otroke in za tiste obiskovalce, ki se morajo nujno izogibati telesnim naporom. Tudi kakovostna in ustrezna pohodniška obutev je vsekakor obvezna.

In kdaj so Tolminska korita najbolje obiskana? Splača se jih obiskati med marcem in novembrom. Med novembrom in marcem pa je park zaprt. Obisk je dobrodošel v prav vsakem vremenu, razen ob večjem dežju ne.

Lahka pohodna pot je dolga približno 4 kilometre

Tolminska korita vključujejo lažje poti, na določenih predelih pa se stopnice pričnejo kar precej strmo vzpenjati. Če so vaši najmlajši družinski člani sposobni vsaj pol ure hoditi samostojno, bodo tovrstno pot vsekakor zmogli sami. V nasprotnem primeru priporočamo nosilko. Pohodna obutev pa je, kot smo omenili, vsekakor obvezna.

Ob vstopu v park je postavljena manjša hiška, v kateri plačate tudi vstopnino. Ceno karte lahko preverite na spletu. V hiški prav tako dobite zemljevid z opisom naravnih znamenitosti. Pred hiško je na voljo kemično stranišče in pitnik. Vse ostale informacije prav tako lahko prejmete na spletu.