Supanje žal ne gre brez vesel

Supanje žal ne gre brez vesel

Popolna dogodivščina se vedno začne, ko na našem dopustu skočimo na naš sup in odvihramo ob obali daleč, daleč stran. Seveda to ne gre če nimamo primernega sup vesla. Sup veslo je zelo pomembno saj je naša pustolovščina lahko tako hitrejša. Pravi pustolovci na pot vedno vzamejo več različnih veselj saj različna vesla ustrezajo različnim razmeram. Mirne vode ponujajo popolnoma drugačen tok gibanja kot morski tokovi oz. rečne struge. Na pretočnih deli je primerno imeti širše lopatice saj je tako lažje obladovati sup in prečkati težje dostopne predele.

Kako se odločiti za pravilno sup veslo?

Vesla se sama po sebi razlikujejo po dolžini, ki mora biti uporabniku popolnoma prilagojena in pa po širini in dolžini lopatice. Širša in daljša kot je lopatica večjo površino vode boste lahko zajeli. Manjša kot je lopatica, več energije boste porabili, da se bo vaš sup pričel premikati. Seveda pa ne smemo pozabiti tudi na težo vesla. Lažje kot je veslo, bolj bo obvljadljivo. Zato vam priporočamo, da poskusite na vodi tako karbonska kot klasična aluminijasta vesla. Občutili obste razliko tako enega kot drugega. Ob tem, ko si boste nabrali veliko izkušenj bo vaše supanje postalo pravi užitek in takrat boste občutili resnično razliko karbonskega vesla, ki je po ocenah mnogih suparjev v bistveni karakteristični prednosti.

Ali barva vesla na kaj vpliva?

Veliko ljudi na forumih sprašuje ali barva vesla na kaj vpliva? Seveda je priporočljivo, da imamo kakšen del vesla prepoznan v kolikor se znajdemo v gruži SUParjev. Gre se predvsem zaradi najdljivosti, kajti iztopajoča vesla lahko ljudem na obali pripomorejo k hitrejši indetifikaciji posameznika, pa naj bo to izkušeni uporabnik supa ali pa otroci. Pri otrocih je še posebaj pomembno, da imajo določene predele supa zelo opazne, saj jih je le tako možno hitreje najti. Za primerno označbno seveda obstajajo različni trakovi oz. premazi, ki pridejo takoj od izraza. Uporabnik supa je tako viden tako podnevi kot tudi ponoči. Priporočamo, da so obravani zgolj deli, ki niso v vodi, kajti v primeru sevanja je možno privabiti k supu različna vodna bitja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *