Supanje ni nujno drago

Supanje ni nujno drago

S priljubljenostjo supanja se seveda povečuje tudi povpraševanje po opremi. Mnogi radovedneži pa pri tem ugotovijo, da je ta zanimiva poletna dejavnost vse prej kot poceni – čeprav ne potrebujemo veliko opreme, lahko stroški močno zasenčijo zabavno vrednost supanja za tiste, ki nimajo resnega interesa za to aktivnost. Zdi se nesmiselno investirati tisoč evrov v opremo, ki jo bomo morda uporabljali le enkrat ali dvakrat letno za kakšen teden ob morju. Za nekatere druge pride investicija vsekakor v poštev, gotovo pa je možno na različne načine stroške tudi znižati.

SUP akcija

Lahko na primer zniža ceno za SUP akcija, ki jo pogosto ponujajo trgovci. Na to se sicer ne gre zanašati, saj so takšne ponudbe občasne in ne vključujejo vedno prav takšnega kompleta opreme, kot bi ga potrebovali. Če pa si lahko privoščimo več časa pri iskanju opreme in se ne omejujemo glede vrste, znamke in drugih lastnosti, je za SUP akcija lahko idealna priložnost. Glede na cene nove opreme je že vsak procent popusta dobrodošel in lahko naredi veliko razliko.

Najem supa

Najem pride še bolj v poštev za tiste, ki se nameravajo na SUP deski zaenkrat le preizkusiti ali pa želijo preprosto popestriti druženje s prijatelji ob morju. Za SUP akcija še vedno zahteva več sto evrov, medtem ko je najem supa na voljo že za nekaj deset evrov za cel teden. Tudi tu smo sicer odvisni od ponudbe trgovcev, a načeloma je možno dobiti zelo primerne komplete – nenazadnje je najem supa namenjen ravno začetnikom, ki se odločajo za prve korake na supu, tako da so temu prilagojeni tudi kompleti opreme, ki je na voljo za najem. Po drugi strani pa je najem supa izvrstna opcija tudi za tiste, ki se zanimajo za boljšo in dražjo opremo, a nočejo tvegati z nakupom brez preizkusa opreme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *