Samorazlivni tlaki ponujajo najboljšo kombinacijo lastnosti

Samorazlivni tlaki ponujajo najboljšo kombinacijo lastnosti

Pri tlakovanju obremenjenih tal iščemo tiste opcije, ki prinašajo dobo odpornost in vzdržljivost, pogosto ciljamo tudi na nekatere druge pomembne funkcionalne lastnosti. Vseeno pa želimo izbrati tlak, ki je dovolj poceni, da ga lahko namestimo na veliko površino. Tako iščemo kompromis, s katerim bomo kar najbolj zadovoljni. Med epoksi tlaki tak rezultat ponujajo samorazlivni tlaki, ki so zato tudi zelo priljubljena izbira.

Če dobro pomislimo, v večini primerov tako ali tako nimamo opravka s kakšnimi posebej velikimi obremenitvami ali posebnimi grožnjami. Tudi če govorimo o površinah, ki so redno v uporabi, zadostujejo že tanki epoksi tlaki, ki so pripravljeni na mehanske obremenitve. Samorazlivni tlaki v takšni situaciji vsekakor prinašajo mnoge prednosti, ki jih lahko izkoristimo.

Samorazlivni tlaki na večjih površinah

Najbolje se samorazlivni epoksi tlaki obnesejo na večjih površinah, saj prav v takšni situaciji pridejo do izraza nekatere ključne prednosti. Predvsem to, da lahko tak tlak precej enostavno izdelamo, pa tudi to, da je cena posledično precej ugodna. Seveda se še vedno splača izbrati pravega mojstra, saj so to tlaki, ki bodo morali brezhibno opravljati svoje delo na dolgi rok. Odločimo se za izkušenega izvajalca, kot je Epoksi Horvat – v njihovi ponudbi najdemo tudi samorazlivne tlake, ki se uporabljajo za večje površine, na katerih pričakujemo večje obremenitve.

Na ta način dobro zavarujemo tla v proizvodnih halah, šolah, bolnišnicah in mnogih drugih okoljih, kjer potrebujemo zanesljivo zaščito, a imamo hkrati opravka z veliko površino in želimo kaj prihraniti.

Kakšno ceno imajo samorazlivni tlaki?

Razmerje med kakovostjo in ceno je ključna prednost, ki jo imajo samorazlivni tlaki. Ne moremo pa vnaprej vedeti, koliko bo takšno tlakovanje stalo. Še vedno se namreč pripravi ponudba na podlagi točnih zahtev naročnika in lastnosti površin, tako da je treba o tem vprašati samega izvajalca, ki bo znal pripraviti točno ponudbo.