Okulist Slovenj Gradec

Okulist Slovenj Gradec

Kje na koroškem je okulist? Slovenj Gradec ga ima?

Potrebujete specialistični pregled za oči, pa ne veste, kje v vaši bližini je najboljši okulist? Slovenj Gradec ima več okulističnih ambulant, tako, da imate veliko izbire, kam na pregled.

Okulist Slovenj Gradec: kdaj lahko dobim prvi termin?

Vsaka ambulanta, ki opravlja specialistične preglede, ima določen urnik, glede tega pa so odvisne čakalne vrste. Če vas zanima, kakšne so čakalne vrste za specialističi pregled za oči v vašem kraju, lahko dobite informacije na spletu. V Google vtipkajte okulist Slovenj Gradec, oziroma za katero mesto vas zanima. Zadetki vam bodo pokazali spletne strani vseh delujočih očesnih ambulant. Vendar pa nimajo vse ambulante svoje spletne strani, da bi lahko preverili podatke, zato se na to možnost ne morete najbolj zanesti. Če želite najbolj točne podatke, kakšne so čakalne vrste za določen pregled, potem obiščite portal zvem. Čakalne dobe na tem portalu so vsakodnevno ažurirane, kar pomeni, da so podatki zelo točni in niso zavajajoči. Kako hitro lahko dobite termin, pa je odvisno tudi od tega, kakšno napotnico vam je izdal osebni zdravnik. Napotnica zelo hitro pomeni, da morate dobiti termin v roku 14 dni. Medtem, ko napotnica hitro pomeni, da morate dobiti termin v roku treh mesecev. 

Na portal zvem je podatek, da je okulist Slovenj Gradec čakalna doba predolga, kaj naj naredim?

Če ste dobili podatek, da je čakalna doba daljša, kot je dopustna glede na to, kar imate napisano na napotnico, je najboljše da jih pokličete. Če ste dobili izdano napotnico zelo hitro, potem vas mora specialist pregledati v roku 14 dni. Od tega ne odstopajte. Lahko pa se na pregled naročite tudi v kakšnem drugem kraju v Sloveniji, saj napotnica velja za vse specialistične ambulante, ki izvajajo ta pregled. Ko se boste registrirali na portal zvem, se vam bodo pokazali podatki glede vaše napotnice. Pisalo bo tudi kakšna je stopnja nujnosti vaše napotnice. Ali je to napotnica zelo hitro, hitro, redno, ali pa celo nujno. V slednjem primeru morate biti pregledani v roku 24 ur. Zraven pa bo okence, kamor kliknete, če se želite naročiti na pegled in pogledati čakalne dobe. Poleg okulist Slovenj Gradec bo pisalo tudi za druge kraje v Sloveniji, kjer imajo okulistično ambulanto.

Ali se lahko kljub temu, da sem dobil napotnico, odločim za samoplačniški pregled?

Če ste dobili napotnico, pa bi vseeno radi termin prej, kot vam ga lahko dajo, se lahko naročite tudi na samoplačniški pregled. Vendar nimajo vse okulistične ambulante te možnosti. Če pregledate podatke na spletu za okulist Slovenj Gradec, boste videli, da je kar nekaj ambulant, ki opravljajo preglede za očesne bolezni tudi samoplačniško. Najboljše je, da pokličete v ordinacijo in se zmenite. Ne pozabite vprašati za ceno, saj se le te razlikujejo od mesta do mesta. Okulist Slovenj Gradec ima drugačno ceno, kot okulist, ki deluje v Ljubljani. To je odvisno predvsem od tega, kakšno ceno postavijo v ambulanti, pa tudi od tega, kakšne preglede opravljajo. Nekatere ordinacije imajo tudi možnost posveta z optikom in je zato cena dražja.