Joga na supu

Joga na supu
sup trgovina

Ste ljubitelji poletja, vode, valov in plaže… verjetno ste tudi surfer ali supar. Po tem morate zagotovo poiskusiti tudi novo vadbo. Joga na sup deski je odlična sprostitev. Nov način joge lahko sedaj z nami izvajate na vodi. Jogo na supu je seveda možno izvajati tako stoje, kleče kot tudi leže, tako da vam sup deska zagotovi popolno vadbo na vodi. Seveda bo trening na nihajoči površini odličen, saj bodo pri tem vaše mišice delale še bolj aktivno.

Kaj vse lahko pričakujete od vadbe?

Jogo lahko izvajate na kateri koli sup deski. Prav tako je jogo možno izvajati na morju ali mirnejših rekah. Primerna lokacija bi torej bila blejsko jezero ali reka Kolpa, ki vam omogoča nov način vadbe. Za razliko od klasične joga vadbe vam vadba na supu ponuja, da boste morali biti bolj pazljivi pri premikanju saj je potrebno nenehno ohranjati ravnotežje. Ključnega pomena je da imate odlično stabilnost in ravnotežje, drugače se zelo hitro lahko znajdete v vodi.

Ko boste prvič pričeli z izvajanjem joge na supu, priporočamo da se za vadbo oglasite v sodelovanju s kakšnim inštruktorjev, ki je že izvajal osnovne vadbe na supih. Inštruktorji vam bodo lahko že na kopnem podali praktične informacije, ki bi se jih sami učili bistveno dlje časa. Da pa bo vaša odločitev po inštruktorju še lažja pa pomislite na to, da se vaše telo med samo vadbo lahko zelo trese in nikakor ne morete pri vadbi obdržati ravnotežja. Tu vam bo inštuktor lahko veliko pomagal, da boste lahko vaše telo umirili in normalno vadili.

Seveda pa vam joga na vodi mogočoga, da se pri vadbi popolnoma umirite in da izbolšjate vašo koncentracijo. Povezali se boste z gibanjem na vodi in naravo, ki vas bo obdajala.

Učinki, koristi in prednosti vadbe:

– Povezali boste ljubezen do vode in narave

– Vadba na vodi klepi ravnotežje in stabilnost

– Osredotočite se lahko na svoj duh in gibanje

– Priložnost za meditacijo

– Vadba je zelo zabavna

Katere vaje lahko izvajate:

Še posebaj za začetnike so primerne vaje Adho Mukha Svanasana, Balasana in Ustrasana. Kasneje pa lahko izvajate tudi Vrksasano in Bhujangasano. Seveda pa pri vadbi ni nobene omejitve katero vajo želite med vadbo izvajati.

Kaj potrebujete pri prvi lekciji in kaj obleči:

Pri prvi vadbi je priporočljivo nositi kopalna oblačila. Če se v bikiniju ne počutite udobno lahko na supu nosite tudi kratke hlače saj ob padcu v vodo kdaj pa kdaj kopalke ne ostanejo na svojem mestu. V hladnejših dneh pa vam priporočamo, da se oblečete neoopremsko obleko. Seveda ne pozabite tudi na brisačo in dodatno obleko, ki jo boste uporabili po sami vadbi.

Pri prvi vadbi morate imeti tudi plavalne sposodbnosti!

Za prvo vadbo si sup lahko izposodite. Ne pozabite pa tudi na veslo, da boste lahko privesljali nazaj na obalo oz. do lokacije kjer želite samo vadbo izvajati.

Iščeš svoj primeren sup? Nov sup si lahko kupiš v sup trgovini ali pa sup najameš. Najem supa je mogoče najboljša prva izbira za vse začetnike. Sup trgovina, ki vam ponuja tako sup deske kot tudi vso ostalo opremo. Naj bo vaša vadba popolna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *