Generali dopolnilno zdravstveno zavarovanje in druge opcije

Generali dopolnilno zdravstveno zavarovanje in druge opcije

Pri skrbi za svoje zdravje gotovo ne želimo sklepati kompromisov. Dobro moramo poskrbeti predvsem za zavarovanje, ki je neprecenljivega pomena v primeru, da se znajdemo v kakšni kočljivi situaciji. Morda si ne mislimo, da bomo te storitve potrebovali, a kar hitro se pripeti kakšna nezgoda, pa tudi bolezni se lahko hitro razvijejo. Gotovo je bolje, da živimo mirno in brezskrbno, če imamo sklenjeno dobro zdravstveno zavarovanje.

Se bo pa treba odločiti za zavarovanje, ki nam najbolj ustreza. To je lahko Generali dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ki je kar priporočljiva opcija za praktično vsakogar. Pričakujemo lahko, da bomo s tem kritjem zelo zadovoljni, predvsem se izognemo nepričakovanim doplačilom. A na voljo imamo še druga zavarovanja, ki lahko prav tako vodijo do dobre končne izkušnje. Izbiro zavarovanja moramo torej prilagoditi svojim željam in potrebam, da bomo na koncu dobro zavarovani.

Enostavno lahko dostopamo do ponudbe različnih zavarovalnic. Osnovno zdravstveno zavarovanje je pri nas obvezno in ne dopušča kakšnih posebnih prilagoditev, drugače pa je pri dopolnilnih in dodatnih zavarovanjih, ki jih izberemo prostovoljno. Lahko se odločimo za Generali dopolnilno zdravstveno zavarovanje ali za zavarovanja drugih zavarovalnic, lahko pa pri isti zavarovalnici recimo sklenemo tudi Generali dodatno zavarovanje ali najdemo druge pakete. Vse to nam omogoča, da se dobro zavarujemo in smo veliko bolj brezskrbni v življenju.

Kaj krije Generali dopolnilno zdravstveno zavarovanje?

Vedno se moramo prepričati o kritju, ki ga ponuja izbrano zavarovanje. Na srečo imamo običajno zelo dobro predstavljeno kritje za zavarovanja, za katera se zanimamo. Tako hitro dobimo odgovor na to vprašanje, kar velja tudi za Generali dopolnilno zdravstveno zavarovanje.

Vloga dopolnilnega zavarovanja v Sloveniji je ta, da krije razliko pri plačilu stroškov, ki jih osnovno zdravstveno zavarovanje ne krije v celoti. To je povsem enostavno in že zadostno pojasnilo, ki velja za vsa dopolnilna zavarovanja. Pričakujemo torej, da bo z vidika kritja Generali dopolnilno zdravstveno zavarovanje povsem enako kot recimo Triglav dopolnilno zavarovanje.

Generali dopolnilno zdravstveno zavarovanje prepreči nastanek nepredvidenih stroškov zdravljenja

Obvezno oziroma osnovno zdravstveno zavarovanje dobro pokriva storitve nujnega reševanja in zdravljenja. To pomeni, da smo načeloma dobro zavarovani, če se pripetijo kakšne nezgode ali nas doleti kakšna bolezen, ki zahteva nujno zdravljenje. Že kmalu pa naletimo na nekatere omejitve, saj tudi storitve v sklopu zdravljenj v nujnih primerih niso vedno krite v celoti. Če nimamo ustreznega zavarovanja, moramo razliko v ceni kriti sami, saj osnovno zavarovanje ne ponuja celotnega kritja. Ravno v izogib nepričakovanim stroškom se odločimo za dopolnilno zavarovanje.

Generali dopolnilno zdravstveno zavarovanje in ponudba drugih zavarovalnic

Omenili smo Generali dopolnilno zdravstveno zavarovanje, ki je v ponudbi zavarovalnice Generali. Odločimo pa se lahko tudi za zavarovanja drugih zavarovalnic, ki prav tako nudijo dopolnilno zavarovanje. V čem je torej razlika in kaj upravičuje izbiro ene zavarovalnice namesto druge?

Kritje dopolnilnega zavarovanja je v vsakem primeru enako, krije razliko v stroških storitev, ki v osnovno zavarovanje niso vključene v celoti. Prav tako so enotni tudi stroški dopolnilnega zavarovanja, ki jih ne določa vsaka zavarovalnica sama. Razlike pa se pojavljajo predvsem pri dodatni ponudbi in pri asistenci ob koriščenju storitev iz zavarovalne police. Tako se recimo za Triglav dopolnilno zavarovanje pogosto odločajo zavarovanci, ki že imajo druga zavarovanja pri tej zavarovalnici. Tako imajo vse na enem mestu, lažje ohranijo nadzor nad svojimi zavarovanji in tudi nad stroški. Včasih omogočajo zavarovalnice tudi enostavnejša plačila ali poenostavijo druge postopke, razlikuje pa se tudi izkušnja zavarovancev, ki imajo kakšne posebne zahteve in pričakujejo več prilagodljivosti.

Še boljšo izkušnjo sicer nudijo dodatna zavarovanja, nezgodna zavarovanja in zavarovanja za tujino, tudi to so prostovoljna zavarovanja, ki se jih splača izkoristiti.

Generali dopolnilno zdravstveno zavarovanje priskoči na pomoč v primeru nepredvidenih situacij

Generali dopolnilno zdravstveno zavarovanje in dodatna zavarovanja

Tako kot dopolnilno lahko tudi dodatno zavarovanje izberemo pri različnih zavarovalnicah. Na voljo nam je Generali dodatno zavarovanje, a praktično vsaka večja zavarovalnica ima dobro ponudbo svojih zavarovalnih paketov. Ne le to, za razliko od dopolnilnega lahko na tem področju pričakujemo veliko širše kritje in bolj razgiban razpon storitev, ki jih posamezni paketi vključujejo.

Ne omejujemo se le na dodatno zdravstveno zavarovanje. Generali dopolnilno zdravstveno zavarovanje lahko dopolnimo z drugimi paketi zavarovanj, enako velja za ponudbo drugih zavarovalnic. Triglav recimo nudi Triglav nezgodno zavarovanje, ki je precej priljubljena opcija, priporočljiva za praktično vsakogar. Nezgodno zavarovanje je namreč zelo koristno v primeru kakšnih nesreč, ki se hitro pripetijo, zavarovanje pa nam vsaj malo pomaga v takšni situaciji. Triglav nezgodno zavarovanje ima široko kritje in ponuja nadomestila za različne nepredvidene situacije.

Vsa ta zavarovanja lahko še nadgradijo Generali dopolnilno zdravstveno zavarovanje oziroma druge kombinacije osnovnega in dopolnilnega zavarovanja. Z dodatnim zavarovanjem bomo še bolje zavarovani in bomo lahko koristili širši nabor storitev iz zdravstvenega sistema. Prav tako se splača izkoristiti dodatno ponudbo zavarovanj, to so recimo življenjska, nezgodna, pokojninska in druga zavarovanja, ena izmed posrečenih opcij pa je seveda tudi zavarovanje za tujino, ki ga bodo rade volje izkoristili popotniki, ki želijo biti povsem brez skrbi pri raziskovanju tujih dežel.