Enostavne in poceni toplotne črpalke za sanitarno vodo

Enostavne in poceni toplotne črpalke za sanitarno vodo

Ogrevanje sanitarne vode porabi veliko energije, to pa pomeni, da prinaša tudi visoke stroške za gospodinjstvo. Nenazadnje vedno potrebujemo toplo vodo, tako da pri ogrevanju nimamo priložnosti za varčevanje. Najbolje se visokim stroškom izognemo tako, da izberemo varčno in učinkovito napravo – tak učinek nudijo toplotne črpalke za sanitarno vodo, ki so najbolj smiselna izbira za enostavno in poceni ogrevanje sanitarne vode.

Sodobne toplotne črpalke za sanitarno vodo so na dolgi rok zelo varčne in prekosijo vse druge ogrevalne sisteme v tem oziru. Tudi pri nakupu in vgradnji ni nujno, da bodo zelo drage – toplotne črpalke Knut nudijo v segmentu črpalk za sanitarno vodo kar nekaj precej ugodnih opcij, med katerimi lahko izbirajo tisti, ki se zanimajo za nizkocenovne rešitve.

Cena za toplotne črpalke za sanitarno vodo

Seveda je cena v veliki meri odvisna od izbire, cenovni spekter je precej širok. Vsak kupec se torej odloča za napravo, ki bo najboljša za njegove potrebe, cena pa sledi kakovosti in zmogljivosti naprave. Nekatere toplotne črpalke za sanitarno vodo so zelo poceni, zahtevajo recimo le 2000 evrov za nakup in vgradnjo, enostavnejši sistemi morda še manj. Za zanesljivo ogrevanje večjih zalog sanitarne vode pa lahko izberemo tudi naprednejše in zmogljivejše toplotne črpalke za sanitarno vodo, ki so seveda dražje.

Upoštevajmo še to, da lahko pri nakupu toplotne črpalke izkoristimo subvencije eko sklada. Pridobimo lahko tudi do 1500 evrov sredstev, kar je gotovo dobrodošla olajšava pri takšnem nakupu.

Toplotne črpalke za sanitarno vodo na dolgi rok

Najbolj pa se toplotne črpalke za sanitarno vodo izkažejo pri dolgoročni uporabi, kar je edinstvena prednost toplotnih črpalk. Medtem ko vsi ostali ogrevalni sistemi s časom postajajo dražji oziroma prinašajo stroške pri porabi energentov za ogrevanje, delujejo toplotne črpalke skoraj brezplačno, nekaj je le stroškov zaradi porabe električne energije in zaradi vzdrževanja na dolgi rok.