Dopolnilno zdravstveno zavarovanje se priporoča vsakomur

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje se priporoča vsakomur

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je minimalni strošek, ki ga lahko praktično vsak vključi v svoj mesečni proračun. Pravzaprav se redno pojavljajo pobude, da bi obvezno in dopolnilno zavarovanje preprosto združili, saj gre za enako področje kritja, le zneski so različni. A dokler je sklenitev prostovoljna, lahko dopolnilno zavarovanje le priporočimo. Je pa dobro pred sklenitvijo vedeti, za kaj sploh gre in kakšne prednosti nam to zavarovanje ponuja, pa tudi, kakšne so razlike v primerjavi z dodatnimi zavarovanji.

Vse potrebne informacije lahko najdemo preko spleta. Nekatere spletne strani združujejo na enem mestu prav te informacije, najdemo jih na dopolnilno-zavarovanje.si. Tako najlažje pridemo do točnih in aktualnih informacij, kar preko spleta pa lahko dopolnilno zdravstveno zavarovanje tudi sklenemo.

Kaj je dopolnilno zdravstveno zavarovanje?

Povsem enostavno lahko pojasnimo, kaj dopolnilno zdravstveno zavarovanje sploh je in kaj krije. Gre za zavarovanje, ki dopolnjuje obvezno oziroma osnovno zdravstveno zavarovanje. Osnovno zavarovanje namreč nekaterih storitev ne krije v celoti, temveč le deloma, torej jih moramo še vedno deloma financirati sami. Dopolnilno zavarovanje preprosto pokrije to razliko – nima torej dodatnega kritja, prepreči le nepredvidljive stroške, ki bi jih sicer imeli s koriščenjem storitev, ki jih krije osnovno zavarovanje.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje pri zavarovalnicah

Za dopolnilno zdravstveno zavarovanje se odločimo pri zavarovalnicah, ki imajo to ponudbo. Razlike med njihovimi ponudbami niso velike, saj je točno določeno, kaj dopolnilno zavarovanje krije in kako deluje. Se pa lahko med posameznimi zavarovalnicami pojavljajo druge razlike, ki jih moramo imeti v mislih, ko se odločamo med ponudbami za zavarovanje.

Vsekakor se splača zavarovanje skleniti pri ugledni zavarovalnici, ki ji lahko zaupamo. Računamo na to, da so pri njih postopki kar se da poenostavljeni in uveljavljanje pravic ne bo zapleteno. Prav tako lahko pričakujemo boljšo podporo in asistenco pri koriščenju storitev iz zdravstvenega sistema, če imamo sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje oziroma dodatno zavarovanje.