Okulist Naklo

Okulist Naklo

Dober okulist: Naklo ima novo specializirano očesno ordinacijo

Pregled pri okulistu je lahko zoprna stvar, a le če nimate pravega specialista, kot je okulist. Naklo je kraj, kjer deluje eden izmed boljših okulistov na gorenjskem.

Katero gorenjsko mesto ima specialista, kot je okulist? Naklo, Kranj ali Bled?

Gorenjska je regija, kjer lahko najdete veliko dobrih okulistov. Naklo je eden izmed mest, kamor se lahko naročite na pregled, če potrebujete specialista za oči, kot je okulist. Naklo je manjše mesto, ki nima svojega zdravstvenega doma, ampak spada pod Kranj. Pregled pri okulistu lahko opravite v ZD Kranj, ali pa v ZD Škofja Loka, medtem, ko v Naklem deluje center očesne optike. V tem centru boste lahko opravili pregled za očesne bolezni, pregled za očala ali kontaktne leče in pregled oči za vozniško dovoljenje. Ni pa Naklo edino mesto na gorenjskem, kjer lahko opravite pregled pri okulistu. Lahko se naročite tudi na primer v ZD Kranj, ali pa ZD škofja Loka. Dobri okulisti pa so tudi na Bledu.

Kako izgleda pregled pri okulistu?

Ne glede na to, kje boste opravili pregled za očesne bolezni, ali je to zdravstveni dom Škofja Loka, ali pa kakšna privatna očesna ordinacija, pregled poteka enako. Najprej vas sprejme medicinska sestra, ki naredi določene teste, kot je meritev dioptrije in meritev vidnega polja. Poleg tega pa še izmeri očesni pritisk in preveri ostrino vida. Nato vas sprejme zdravnica, ki pogleda izvide in se z vami pogovori o težavah. Ko opravi očesni pregled, se odloči, katere očesne pripomočke potrebujete in vas napoti k optiku. Optik ni rečeno, da deluje tam kot okulist. Naklo na primer ima optično ordinacijo, ki je posebej od okulistične ordinacije. 

Kdo je optik?

Če se bo okulist odločil, da potrebujete očala, ali pa kateri drugi očesni pripomoček, vas bo napotil k optiku. Ta vam bo predlagal, katera očala so najbolj primerna za vas. Optik očala tudi prodaja, jih servisira in popravlja. Čeprav optik nima medicinske izobrazbe, je vseeno specializiran iz področja, ki zahteva veliko znanja in natančnosti. Program tehnik optik izvajajo v Šolskem centru Rogaška Slatina, medtem, ko Medicinska fakulteta izvaja program, kjer se šola okulist. Naklo pa je kraj, kjer deluje več dobrih okulistov, pa tudi optikov.

Kje na gorenjskem lahko izberem optika? 

Optik ponavadi deluje v istem centru kot okulist. Naklo pa ima optiko tudi posebej. Najboljše je, da optika izberete glede na lokacijo, ki je vam najbližja, poleg tega pa je pomembna tudi cena in kakovost storitve. Za optične pripomočke lahko dobite naročilnico iz strani okulista, vendar jo lahko uporabite samo pri optiku, ki sodeluje z ZZZS. To pomeni, da zdravstveno zavarovanje plača očesne pripomočke. Lahko pa se odločite za samoplačniški obisk pri optiku, kar pomeni, da stroškov ne bo krila zavarovalnica, ampak boste račun poravnali sami.

Optik in okulist morata sodelovati, saj le s kvalitetno obravnavo in dobrimi očesnimi pripomočki, lahko pričakujete, da se vam bo vid izboljšal. Če ne veste, kje bi lahko opravili kvaliteten pregled pri okulistu, v google vtipkajte okulist Naklo, ali pa drugo mesto, ki je vam bližje, pa boste dobili vse informacije.

Leave a Reply