Dober okulist s koncesijo v Ljubljani

Dober okulist s koncesijo v Ljubljani

Kje je dober okulist s koncesijo v Ljubljani

Imate težave z očmi, oziroma se vam zdi, da slabo vidite? Potrebujete okulista, pa ne veste kam? Ni vsak okulist, dober okulist s koncesijo v Ljubljani. Če vas zanima več, berite dalje. 

Dober okulist s koncesijo v Ljubljani ni samo eden

Če ste že imeli kdaj težave z očmi, oziroma nosite očala, potem veste, da potrebujete pregled pri okulistu. V poplavi specialistov je težko vedeti, kateri je dober in kateri vam ne bo znal pomagati. Zato je najboljše, da se ob vprašanju kateri je dober okulist s koncesijo v Ljubljani, odpravite k prijatelju, za katerega veste, da hodi k specialistu za oči. Presenečeno boste ugotovili, da je v Ljubljani kar nekaj dobrih okulistov. Med drugimi, tudi Medicinski center Clarus izvaja okulistični koncesijski pregled. Pri njih lahko opravite pregled za določitev dioptrije, pregled za kontaktne leče, pregled za vozniški izpit in prvi pregled za kontaktne leče. Slednji je namenjen vsem, ki še ne uporabljajo kontaktnih leč, pa bi jih radi imeli. Na tem pregledu se boste pogovorili o vsem, kar vas zanima glede nošenja kontaktnih leč. Še en dober okulist s koncesijo v Ljubljani pa deluje v očesni ordinaciji Oftalma. Izkušen oftalmolog vam bo nudil strokovno obravnavo, optik pa vam bo svetoval glede očesnih pripomočkov. Opravljajo tudi samoplačniške preglede.

Koliko stane dober okulist s koncesijo v Ljubljani?

Oftalmolog, ki deluje na koncesijo, ni nujno, da nudi tudi samoplačniške preglede. To je odvisno od očesne ordinacije. Povprečna cena za osnovni pregled pri oftalmologu je 40 evrov. Za točne podatke, koliko stane samoplačniški pregled pri okulistu, se pozanimajte na spletu. Cena je ponavadi odvisna od vrste pregleda, pa tudi od tega, koliko je dober okulist s koncesijo v Ljubljani. 

Optik/oftalmolog, kakšna je razlika?

Optik svetuje glede očesnih pripomočkov, hkrati pa jih tudi izdeluje, servisira in prodaja. Tako vas bo vsak dober okulist s koncesijo v Ljubljani po opravljenem pregledu, napotil k optiku po očala. Optik vam bo svetoval, kakšna očala so najbolj primerna za vas. Oftalmolog pa je zdravnik s končano specializacijo za očesne bolezni. Oftalmolog, oziroma okulist, zdravi očesne bolezni, jih diagnosticira in izvaja program preventivnih ukrepov. 

Katere preglede izvaja dober okulist s koncesijo v Ljubljani?

Najpogosteje okulist izvaja osnovni pregled, da odkrije vzrok težav, ki povzročajo slabši vid. Lahko pa opravlja tudi pregled za predpis očal. Kar pomeni, da je pregled namenjen samo določanju dioptrije in ne vključuje pregleda oči z biomikroskopom. Poleg pregleda za predpis očal, pa izvaja tudi pregled za predpis kontaktnih leč. Dober okulist s koncesijo v Ljubljani opravlja tudi pregled za voznike motornih vozil, ki potrebujejo zdravniško potrdilo za podaljšanje vozniškega izpita. V nekaterih očesnih odinacijah, kot sta Oftalma in Clarus, pa lahko opravite tudi pregled, ki temelji na odpravljanju težav bolnikov s sladkorno boleznijo.

Pri pregledu za očesne bolezni, vam lahko po potrebi dajo tudi diagnostične kapljice. Vsak dober okulist s koncesijo v Ljubljani priporoča, da če prejmete te kapljice, še štiri ure po pregledu ne vozite avta. Zato se svetuje, da si za na pregled priskrbite spremstvo.

Leave a Reply