Pretekli konec tedna se je v postojnskem Epicentru zbralo okoli 130 ljubiteljev PC iger, ki so se med seboj pomerili v petih kategorijah za bogate nagrade. Dogodek je uspel, zmagovalci so znani. Po mnenju večine je bil drugi ECG eden najboljših LAN dogodkov v Sloveniji, če le izvzamemo mraz, ki je ponoči spremenil dvorano v hladilnik. Domači kino, formula od Intela in zastonj Red Bulli so bili lepa popestritev dogodka.

 

Kljub malo manjši udeležbi je dogodek potekal dobro. Tekmovalci so bili prej ali slej obveščeni kdaj in proti komu igrajo. Nagrade so bile za slovenske razmere daleč nadpovprečne. Vsega skupaj so pri Cyber Games razdelili malo manj kot €1.500 denarnih nagrad. Tu so bile še praktične nagrade v skupni vrednosti okoli €1.500.

Glavni turnir na drugem ECGju je bil, ponovno, Call of Duty 2. Izmed 22 prijavljenih ekip se jih je prikazalo 18, ki so se podale v boj za bogate nagrade. Že kmalu se je videlo, da so le štiri ekipe zmožne zmagati: infused-Gaming, m!A, STRUDLS in DI-Gaming. Vse ekipe so se najprej pomerile v prvem skupinskem delu, kasneje pa še v drugem. V končnico je prišlo le 8 najboljših ekip, ki so se pomerile po sistemu single elimination, ki ne dopušča napak. Na koncu je zasluženo zmagala ekipa infused-Gaming, ki je ponovno dokazala, da velja za najboljšo ekipo pri nas. Izkušnje in posameznikove spretnosti so jih rešile, saj se po besedah igralcev niso kaj prida pripravljali. Drugo mesto je zasedla ekipa m!A, in to več kot zasluženo, saj so vložili veliko truda in časa za priprave. Tretja je bila ekipa STRUDLS, ki so pod vodstvom izkušenega kapetana Anžeta “CWETKO” Cvetkoviča bili neporaženi vse do polfinala, kjer jih je izločila ekipa iG.

Kot na prvem ECG dogodku je bil tudi tokrat organizirano WC3 tekmovanje, ki se ga je udeležilo 10 igralcev. Prvo mesto je dosegel Sway, legenda slovenske WC3 scene. Na drugem mestu je tekmovanje zaključil JeffMills, tretji pa je bil Coup. Counter-Strike 1.6 turnir je razočaral, vendar le zato, ker se ga je udeležilo le 20 igralcev. 4 ekipe so se borile za glavno nagrado, ki je znašala €350. Ekipa DI-Gaming je ta boj dobila in utrdila naziv najboljše pri nas. V igri FIFA07 je tekmovalo 6 ljubiteljev virtualnega nogometa. Na koncu sta bila prva dva člana FIFA sekcije v ekipi DI-Gaming, tretji pa WC3 igralec iste organizacije. Janez “DI.Johnzl” Udovič je bil zasluženo prvi, Mario “DI.aleex” Mijatovič drugi ter Bojan “DI.Scryel” Trifunović, sicer WC3 igralec, tretji. Quake3 tekmovanje je imelo le 5 tekmovalcev, a je bilo vseeno zanimivo, saj smo videli dvoboj med dvema dobrima igralcema – xgo in reXor. Na koncu je kot zmagovalec odkorakal xgo, drugi je bil reXor, tretji pa Hanzo.

LAN je bil sam po sebi dober. Sam prostor je bil ločen na igralski del (kletka) in vhodni del, kjer ste lahko gledali film v domačem kinu, vozili avto v Intelovi formuli, brezplačno spili Red Bull ali dva ter gledali prenose finalnih tekem preko projektorja. Tudi za novinarje in Conn.Si ekipo je bilo poskrbljeno, ki so delali, počivali in se zabavali v prostoru za press, kjer je bil tudi Internet. Razlika med prvim in drugim ECG-jem je velika, še posebej v nagradah in opremljenosti prostora (formula, domači kino, dva projektorja in podobno).