Tisti, ki vestno spremljate Conn.Si veste, da po vsakem LAN-u pride LAN-o-pis. Tudi tokrat ne bo nič drugače – predstavljamo vam LAN-o-pis: LR 10.

 

PROSTORSam prostor, kjer je potekal LAN, je bil nadpovprečen. Bil je zračen (vse dokler niso spustili tiste zavese), prostoren ter dovolj svetel. Ni vedno najboljše, da je skos temno. Potem so tu še hitro dostopne sanitarije. Objektivno gledano je bila dvorana več kot odlična.


 

ORGANIZACIJA in POTEK TEKMOVANJČe je bil prostor nadpovprečen, potem sta bila organizacija in potek tekmovanj povprečna. Call of Duty igralci ne poznate starih LANov, kot so serije Lethal Lan. LR 10 je na hitro spominjal na oldskool dogodek, kjer ni bila nagrada glavni razlog za udeležitev, temveč zabava. Kakor koli že, organizacija je bila sicer v redu, a potek tekmovanj in organiziranost le tega pa ni bila na vrhuncu.


 

TEHNIČNE TEŽAVEMreža je delala, internet tudi, čeprav sila počasi. Le elektriko je enkrat vrglo ven, a so to kaj kmalu uspeli popraviti. Dejansko je bil LR 10 LAN brez večjih tehničnih težav. Spet se ponavljam, kajti CoD2 igralci ne poznate starih LANov, kjer smo čakali po pol dneva samo za to, da se je usposobila mreža ali elektrika – ali oboje!?


 

VZDUŠNJEJaKaZc, ki je bil prav tako prisoten na dogodku, je dejal, da je bil LAN sicer dober, le da je razočaran nad tistimi, ki so se prijavili, a niso prišli. Vzdušje na sami prireditvi je bilo dobro in čeprav so bile nagrade majhne, je bilo v zraku začutiti tudi tekmovalnost. Ekipe so se borile za svoja mesta, nekatere so razočarale (NGTKG, m!A), spet druge presenetile (GOPLAY).


 

SPANJETo bo tretjič, ko bom omenjal stare LAN-e, kjer ni bilo urejenega spanja. Tedaj smo spali na ali pod mizami, torej na tleh, ali kar na tipkovnici. Že nekaj časa pa je standard višji in organizatorji nudijo prenočišča po malo nižji ceni. Osebno sicer ne vem, kakšne so bile postelje v dijaškem domu, a gotovo so bile boljše kot pa tla. Bi pa pohvalil blazine, ki so nas mehko varovale pred trdimi tlemi. Spanje na LR 10 gotovo ni bil problem, in to je en velik plus za LAN.