Vem, vem, zamujam! V glavnem, predstavljam vam b[LAN-o-pis z zamudo: Outpost on Fire #2]b. Da ne bom brez veze nakladal, pojdimo kar k bistvu.

 

Prvi del – Pot do Antwerpna

V zgodnih jutranjih urah smo se zmenili, da me pride pridni Twista iskat na avtobusno postajo Gospodarsko Razstavišče, a sem mičken zamudil. Ko so se fantje iz ekipe iG že odločili, da gredo na pot, so me na poti proti obvoznici (nalašč so šli mimo Bežigrada, če sem stučajno tam) našli na avtobusni, preplašenega, čakajočega treacha. Vsemu temu bi se lahko izognili, če bi vzel mobilnik s seboj, pa ga pač nisem. Kakor koli že, vse lepo in prav, ko prispemo v Tresivo, kraj blizu Benetk. Tam nas je potem italjanska lepotica, ki upravlja s check-inom, obrala za dodatnih nekaj ducat evrov, ker smo imeli pretežke potovalke. Tudi to nas ni pretirano zmotilo (razen lukzaR-ja in Twister-ja, ki sta dodatno plačala) in že smo bili na poti v »notranji del« letališča. Ko smo šli preko kontrole, so nam italjančki pobrali nekaj higienskih pripomočkov (gel za prhanje). Končno smo se vkrcali na letalo in že smo leteli proti Belgiji.

Tam se je zabava šele začela. Takoj po pristanku smo se odpravili v restavracijo na letališču, kjer so nas tokrat obrali Belgijci. Ko smo iskali prevoz do železniške postaje, smo se srečali z ekipo Team-Impact in malo poklepetali – v bistvu je kot vedno govoril le lukzaR. Kakor koli že, usedli smo se na bus in odpeljali na železniško postajo, presedljali na vlak in zaspali. Kaj se je dogajalo na vlaku ste lahko videlo v ConnSeries 0707.

 

Drugi del – Prispeli smo!

Po izstopu iz vlaka smo se z vso kramo (sploh Twista, lukzaR in jaz, ostali so imeli le neke nahrbtnike) smo našli nek hotel z eno zvezdico in rezervirali eno dvo-posteljno sobo. Siti, saj smo jedli že pred rezervacijo hotela, smo se odpravili v Outpost center, ki se je nahajal na drugi strani mestnega centra. Tam smo se malo razgledali in odpeketali po stopnicah dol, v »dvorano«, kjer so se pridno urili igralci ekipe Tek-9. Kasneje so tudi naši pobje dobili svoje mašine in že so začeli z gikanjem. Proti večeru so celo odigrali nekaj tekem proti Tek-9 ter 4na4 dvoboj proti mCstrikers. To je pa tudi to. Pozneje smo se vsi skupaj odpravili v hotel in zaspali.

 

Img[http://mia.mooo.com/conn_si/avgust_07/postla.jpg]img

 

Center[Tako smo spali… heh.]center

 

Tretji del – Začelo se je!

Prvi tekmovalni dan se je včeraj še mirna »dvorana« spremenila v kletni prostor z divjaki, ki jim mi pravimo poklicni igralci PC iger. No, kakor koli že, po manjši zamudi je iG začel s streljanjem – potek dogodkov poznate, zato bom to spustil.

 

Img[http://mia.mooo.com/conn_si/avgust_07/vrsta.jpg]img

 

Center[infused-Gaming, da jim ne bi videli v monitorje.]center

 

Tudi tokrat smo po dolgem dnevu zaspali, še prej pa si pogledali slike in videje, čigar kreator sem bil jaz.

 

Četrti del – Zmaga, dva poraza in izpad.

No, tudi tokrat veste, kaj se je zgodilo. iG je premagal H2k.Qpad, a izgubil proti eSuba.SteelSeries in CNO Gaming in izpadel iz tekmovanja. Igralci niso izgledali tako potrti, kot bi si lahko mislil. Najbrž so bili veseli zmage proti H2k, kar je tudi prav. J3b3š une kurc3.

 

Tokrat nismo vsi skupaj zaspali, saj je šel lukzaR ven z geeki, ostali pa smo čepeli in klepetali. No, v bistvu smo res zaspali skupaj, a zelo pozno.

 

 

Peti del – Pot do letališča.

Naslednji dan, torej 29.7., smo tehtali med »ostati in pogledati finale« ali »oditi proti letališču čim prej«. Izbrali smo drugo opcijo in po obisku trgovine smo že šibali proti »prestolnici Evrope«. Tam smo prestopili in se z dvonadstropnim vlakom odpeljali do bližine letališča.

 

V predmestju, kjer se nahaja letališče, se je končalo našo epsko »geek popotovanje« in začelo pivsko. Po nekaj vrčkih belgijskega piva smo bili vsi nasmejani in fantje so usekali debato o prihodnosti. Zanimiv del ste lahko videli v ConnSeries 0707.

 

Po pitju smo se tako kot vsi mladi pijanci odpravili v McDonalds, najbolj znano verigo kemične restavracije, ki je poznana vsem, zato vam bom prizanesel z nepotrebnimi podatki. Po odlični in zdravi hrani (itak) smo naskočili rumen avtobus in se odpeljali do letališča..

 

 

Šesti del – Letališče ponoči.

Ker pa smo na letališče prispeli en dan prej, nismo imeli izbire – tam smo spali. Bilo je.. izjemno neudobno. Če ne bi bilo pohekanega masažnega stola, bi vsi po vrsti znoreli. Hvala stol.

 

Če verjamete ali ne, prav noben, z izjemo lukzaR-ja, ni bil spočit. Sicer pa smo nadoknadili spanec na letalu, v avtu in doma, kjer smo vsi zaspali prehitro in prepozno vstali.

 

 

To je to..

Tako. Vem, da sem bolj opisal potovanje kot pa sam LAN, zato bom tu spodaj napisal še nekaj o sami organizaciji in LANu. Še prej bi se pa rad zahvalil našemu sponzorju, link[http://www.mojcomp.net][MOJKOMP]link, ki mi je omogočil reportiranje s posojo laptop-a serije HP. Najlepše hvala MOJKOMP!

 

Razen majhnih zamud je bila organizacija dobra. Admini so bili prijazni, vedno so pomagali, ko je bilo to potrebno. Tudi projektov v zgornjem nadstropju je delal in igralci so lahko gledali tekoče tekme. LAN je uspel, Tek-9 se je potrudil (in zmagal) ter Outpost je gostil (dobra lokacija in prostor).

 

Da pa ne boste preveč »fouš«, ker je bil LAN tako perfekten, bom še malo skritiziral. INTERNET!!1!1!1!1 Ni in ni delal, vsaj ne na »media« računalnikih, ki je bil namenjen reporterjem, kot sem jaz. Začuda so igralci imeli internet ves čas, medtem ko je na omenjenih računalnikih »crknil« večkrat. Tako so nehote onemogočali reporterjem iz Poljske, Francije in Slovenije (hello!), da bi reportirali kot se šika. No, to niti ne bi bilo tako hudo, če ne bi bil tam tudi GotFrag. Njihov reporter, FriJec, je imel kar dva interneta (heh): laptop in nek računalnik, ki mu ga je priskrbel Tek-9. No, fant gotovo ni imel problemov, a kaj čmo, GotFrag je vseeno malo večji, bogatejši in bolj obiskan kot pa Conn.Si.

 

Img[http://mia.mooo.com/conn_si/avgust_07/vsi.jpg]img

 

Center[Še skupinska slika – edina, na kateri sem tudi jaz.]center